Dom za smeštaj i negu starih lica Mitrović Beograd je Ustanova socijalne zaštite i pomoći starih, dementnih, nepokretnih lica i osoba koje nisu sposobne za samostalan život licencirana od strane Ministarstva za rad i socijalne politike.

Dom za stare Mitrović nalazi se u Borči (Beograd) i predstavlja ustanovu koja je namenjena pomaganju  starijim i bolesnim osobama, kao i licima o kojima nema ko da se brine.

Dom za stare Mitrović nudi usluge pružanja pomoći starim osobama radi lakšeg i kvalitetnijeg  života.

Dvorište sa zelenilom je pravo mesto za odmor - Dom Mitrović

Dvorište sa zelenilom je pravo mesto za odmor – Dom Mitrović

Život u domu za stara lica Mitrović je veoma prijatan, a o svim korisnicima doma staraju se lekari i negovateljice koje su im na raspolaganju 24 sata.  Svi stanari doma su zbrinuti i pored hrane i smeštaja, na raspolaganju im je i medicinska nega.

Svim korisnicima doma za stara lica obezbeđeni su svi uslovi za normalan život. Tu su medicinske usluge, nega starih osoba, niz kreativnih aktivnosti i razonde. Nutricionisti brinu o zdravim i izbalansiranim obrocima , a na raspolaganju je i fizikalna terapija, za osobe kojima je neophodna.

Socijalni radnik u domu se brine o svim socijalnim potrebama i pitanjima korisnika (pomoć rodbini korisnika u postupku predavanje tuđe nege i pomoć u postupku određivanja staratelja).

Takođe vrši resocijalizaciju usamljenih i demnetnih korisnika kako bi učestvovali u svakodnevnim aktivnostima i normalno funkcionisali u kolektivu.

Doktor opšte prakse u domu brine o zdravlju korisnika i prati tok postojećih bolesti. Postoji mogućnost organizovanja pregleda doktora drugih specijalnosti u domu.

Dom za stare Mitrović sa stručnim osobljem – medicinske sestre i negovateljice u domu vrše 24h negu i nadzor korisnika

Visoki strukovni fizioterapeut u domu održava poktretljivost slabo pokretnik korisnika redovnom kinezi terapijom.

Posebno smo ponosni na rad sa dementnim i nepokretnim osobama, veoma uspešno sprečavamo pojavu dekubitalni rana i vrlo dobro lečimo već postojeće dekubituse. Sve to zahvaljujući dobro ubučenom, iskusnom i ljubaznom osoblju i namenskim inventarom.

Dom za stare Mitrović

Druženje stanara - Dom za stare Mitrović Beograd

U sklopu doma je i dvorište sa cvetnim vrtom nekoliko kutaka gde koisnici mogu da uživaju u hladu, da provode slobodno vreme na svežem vazduhu u toku sunčanih sparnih dana. Praksa nam je da svaki korisnik koji je u mogućnosti provede određeni period dana u dvorištu ili na terasi kada vremenski uslovi to dozvoljavaju.

Trudimo se da korisnici provode veći deo vremena u dnevnom boravku kako bi se družili sa sebi sličnima , jer jedni druge najbolje razumeju.

Sobe su organizovane kao dvokrevetne i trokrevetne gde spajamo osobe sličnih karaktera i i nteresa kako bi sprečili da u sobama bude gužve a i kako se niko ne bi osetio usamljenim.

Dom za stare Mitrović ima kapacitet za 16 korisnika, što dokazuje da imamo vremena, ljubavi i pažnje da se posvetimo baš Vama ili Vašim najmilijim.