Dom za smeštaj starih osoba Mitrović Beograd je Ustanova socijalne zaštite i pomoći starih, dementnih, nepokretnih lica i osoba koje nisu sposobne za samostalan život licencirana od strane Ministarstva za rad i socijalne politike.

Od 2007. godine naša porodica usmerena je ka poboljanju i unapredjenju usluga u privatnom sektoru domskog smeštaja.

Posedujemo i dozvolu Ministarstva Zdravlja za pružanje zdravstvenih usluga. Naš objekat je sagrađen u skladu sa svetskim standardima protivpožarne zaštite.

Poučeni dugogodišnjim iskustvom pripremili smo smeštaj u potpunosti prilagođen potrebama starih osobama, osoba sa invaliditetom i osobama koji boluju od demencije. 

Sve prostorije su u prizmelju bez ijednog praga sa rukohvatima na svakom prolazu, prilaz dvorištu je pokriven rampama a dvorište se proteže na 10 ari uredjeno poput parka.

Dom za stare Mitrović nalazi se u Kotežu (Beograd) i predstavlja ustanovu koja je namenjena pomaganju  starijim i bolesnim osobama, kao i licima o kojima nema ko da se brine.

Dom za stare Mitrović nudi usluge pružanja pomoći starim osobama radi lakšeg i kvalitetnijeg  života.

Život u domu za stara lica Mitrović je veoma prijatan, a o svim korisnicima doma staraju se lekar. medicinske sestre i negovateljice koje su im na raspolaganju 24 sata.  Svi stanari doma su zbrinuti i pored hrane i smeštaja, na raspolaganju im je i medicinska nega.

Svim korisnicima doma za stara lica obezbeđeni su svi uslovi za normalan život. Tu su medicinske usluge, nega starih osoba, niz kreativnih aktivnosti i razonde. Nutricionisti brinu o zdravim i izbalansiranim obrocima , a na raspolaganju je i fizikalna terapija, za osobe kojima je neophodna.

Socijalni radnik u domu se brine o svim socijalnim potrebama i pitanjima korisnika (pomoć rodbini korisnika u postupku predavanje tuđe nege i pomoć u postupku određivanja staratelja).

Takođe vrši resocijalizaciju usamljenih i demnetnih korisnika kako bi učestvovali u svakodnevnim aktivnostima i normalno funkcionisali u kolektivu.

Doktor opšte prakse u domu brine o zdravlju korisnika i prati tok postojećih bolesti. Postoji mogućnost organizovanja pregleda doktora drugih specijalnosti u domu.

Dom za stare Mitrović sa stručnim osobljem – medicinske sestre i negovateljice u domu vrše 24h negu i nadzor korisnika

Visoki strukovni fizioterapeut u domu održava poktretljivost slabo pokretnik korisnika redovnom kinezi terapijom.

Posebno smo ponosni na rad sa dementnim i nepokretnim osobama, veoma uspešno sprečavamo pojavu dekubitalni rana i vrlo dobro lečimo već postojeće dekubituse. Sve to zahvaljujući dobro ubučenom, iskusnom i ljubaznom osoblju i namenskim inventarom.

Dom za stare Mitrović

Druženje stanara - Dom za stare Mitrović BeogradU sklopu doma je i dvorište sa cvetnim vrtom nekoliko kutaka gde koisnici mogu da uživaju u hladu, da provode slobodno vreme na svežem vazduhu u toku sunčanih sparnih dana. Praksa nam je da svaki korisnik koji je u mogućnosti provede određeni period dana u dvorištu ili na terasi kada vremenski uslovi to dozvoljavaju.

Trudimo se da korisnici provode veći deo vremena u dnevnom boravku kako bi se družili sa sebi sličnima , jer jedni druge najbolje razumeju.

Sobe su organizovane kao dvokrevetne kako bi omogućili svakom da održi svoju intimu a sprečili da bilo ko bude usamljen.

U sobi mogu biti isključivo 2 osobe sličnih potreba, karaktera i interesa kako bi omogućili svima da život u našoj maloj zajednici prolazi u najboljem redu, miru i slozi.

Usluge domskog smeštaja pružamo od 2007. godine što govori o kvalitetu i postojanosti naših usluga.

Dom za stare Mitrović ima kapacitet za 14 korisnika, što dokazuje da imamo vremena, ljubavi i pažnje da se posvetimo baš Vama ili Vašim najmilijim.