Starački domovi ne podrazumevaju samo smeštaj, hranu i spavanje već i na negu starih lica

Starački domovi ne podrazumevaju samo smeštaj, hranu i spavanje već i na negu starih lica

Starački domovi ne podrazumevaju samo smeštaj, hranu i spavanje već i negu starih lica. Bitno je da korisnici doma za stara lica imaju udoban smeštaj i zdravu ishranu, ali nega i higijena su veoma važan deo jednog savremenog doma za stare. Upravo se mi u dom Mitrović trudimo da zadovljimo sve aspekte brige, boravka i nege naših stanara.

Pored medicinskih usluga, osoblje doma za stara lica Mitrović vodi računa i o davanju lekova, injekcija, merenju krvnog pritiska, temperature i šećera odnosno sve što je potrebno kako bi korisnici doma bili zbinuti na odgovarajući način. Sve usluge doma za stare Mitrović možete videti na posebnoj stranici – Usluga u domu Mitrović.

Lična higijena je veoma bitna. Nega u dom Mitrović odnosi na kupanje starih osoba, sređivanje noktiju, šišanje, brijanje odnosno hranjenje i presvlačenje nepokretni lica. To podrazumeva i menjanje pelena kod osoba koje nemaju kontrolu nad fiziološkim potrebama.

Zaposleni u domu za stare Mitrović svakodnevno pomažu korisnicima doma, u obavljanju jutarnje i večernje higijene.

Sve osobe u domu u dogovoru sa porodicom, redovno dobijaju čis donji veš, pidžame, spavaćice i garderobu. Pranje veša, posteljine i peškira, obavlja se u domskoj perionici i vešernici.

Ne smemo zapostaviti ni higijenu prostora u kojima borave stanari doma, zato redovno brišemo podove i prašinu, redovno menjamo posteljinu i peškire, redovno čistimo kupatila i sobe.